Хіти тижня. "Іскандери" вже давно не сміються: Стало відомо, як оточення Путіна намається врятуватися від санкцій

Представники російської еліти, у яких є рахунки за кордоном, пропонують випустити в РФ облігації державної валютної позики, які забезпечили б їм більший дохід і анонімність, ніж банківські депозити.

Ілюстрація:pravda.if.ua

Ризик нових санкцій США змушує російський істеблішмент повертати грошові активи з-за кордону і вигадувати неординарні способи, як це зробити з мінімумом втрат. Про це повідомляє Reuters, інформують Патріоти України.

"Чутки про те, що список фізосіб і юросіб під санкціями може бути розширений змушують багатьох російських топів заводити гроші назад в Росію", - повідомило джерело на фінансовому ринку.

В якості головної ідеї представники російської еліти, у яких є рахунки за кордоном, пропонують випустити облігації державної валютної позики, які забезпечили б їм більший дохід і анонімність, ніж банківські депозити.

Зокрема, топ-менеджер в російському державному банку відзначив, що близькі до президента РФ Путіна бізнесмени лобіюють випуск Мінфіном спеціальних інструментів за прикладом облігацій внутрішньої валютної позики, у які хотіли б вкласти повернуті в країну гроші і заробити на цьому.

Ще одне високопоставлене джерело, що має зв'язки в бізнес-колах і Кремлі, підкреслює, що внутрішні валютні облігації також можуть знадобитися в разі поширення санкцій на суверенний борг Росії.

При цьому в російському Мінфіні відмовилися коментувати дану тему

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...