Хіти тижня. Істерика у Белграді з російським "душком": МЗС Сербії звинуватило посла України у порушенні конвенції і погрожує карою

Сербському зовнішньополітичному відомству не сподобалася заява українського дипломата про те, що Росія використовує Сербію для дестабілізації Західних Балкан, через що ця країна є інструментом для знищення Європи.

Ілюстрація:Корреспондент.net

В МЗС Сербії гостро розкритикували посла України Олександра Александровича за скандальні заяви про цілковиту підпорядкованість Белграда Москві і пригрозили наслідками. Про це заявив державний секретар МЗС Сербії Івіца Тончев, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

За його словами, останні скандальні інтерв`ю Александровича демонструють те, що діяльність українського посольства все більше зводиться до спроб погіршити відносини Сербії і Росії.

Дипломат заявив, що уряд Сербії звернеться до МЗС і уряду України, щоб послу вказали на неприпустимість його поведінки, інакше Сербія застосує відповідні кроки.

"Враховуючи шо неодноразові зауваження, зроблені МЗС Сербії з порадами послу направити свою енергію на обов'язки, зазначені у Віденській конвенції про дипломатичні відносини, не мали ніякого ефекту, я б хотів звернутися до МЗС і уряду України з проханням вказати йому на неприпустимість подібної поведінки. Інакше ми будемо змушені застосувати звичайні в таких випадках заходи", - сказав він.

Держсекретар МЗС не уточнив, які саме кроки може вжити Сербія щодо Александровича. Однак, згідно з Віденською конвенцією, може йтися про відкликання урядом Сербії акредитації посла і оголошення його персоною нон грата.

Тончев нагадав, що роль послів полягає у покращенні двосторонніх відносин, головним чином політичних і економічних, а "український посол у Сербії, схоже, про це забув".

"Він заявив, без жодних обґрунтованих тверджень, про сербський фактор дестабілізації Македонії, створення напруженості у відносинах з Хорватією, участь сербських екстремістів у спробі державного перевороту в Чорногорії; Звичайно, він не упустив можливості підтримати вже знаменитий вислів одного західного дипломата про сидіння на двох стільцях. На щастя, що інтерв'ю не було довшим, оскільки Сербія, ймовірно, була б звинувачена у провокуванні Другої світової війни, звичайно, у співпраці з Москвою", - додав він.

Як відомо, в останньому інтерв`ю балканським ЗМІ посол України Олександр Александрович заявив, що Росія використовує Сербію для дестабілізації Західних Балкан, ця країна є інструментом для знищення Європи.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...