Хіти тижня. Карти розкрито: Стало відомо, хто підтримав рішення про позбавлення Саакашвілі громадянства України - ЗМІ

Члени Комісії з питань громадянства при президенті України проголосували за припинення українського громадянства Саакашвілі одноголосно.

Фото: inform-ua.info

Голосування Комісії з питань громадянства при президенті України за припинення українського громадянства колишнього очільника Одеської обласної держадміністрації (ОДА) Міхеїла Саакашвілі відбулося 26 липня, присутні на засіданні проголосували за рішення одноголосно, передають Патріоти України.

За даними ЗМІ, серед 12 з 15 членів Комісії, які були присутні на засіданні, лише один утримався, серед присутніх не було директора Інституту демографії та соцдосліджень НАН Елли Лібанової, глави Мінкульту Євгена Нищука та нардепа від БПП Валерія Пацкана.

Серед тих, хто підтримав припинення громадянства Саакашвілі - глава АП Ігор Райнін, керівник апарату АП Олексій Дніпров, заступник голови СБУ Віктор Кононенко, глава департаменту з питань громадянства АП Максим Моісєєв, держсекретар МВС Олексій Тахтай, заступник глави Міноборони Іван Руснак, заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, ректор Київського університету права НАН Юрій Бошицький, заввідділу етнополітології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН Віктор Войналович.

"24 липня Порошенко змінив склад Комісії з громадянства, призначивши трьох нових членів, у тому числі Тахтая. Він фігурує на відео, де він домовляється про корупційну схему продажу піску з колишнім заступником глави МВС Арсена Авакова Сергієм Чеботарем", - зазначає видання. Тахтай ці обвинувачення спростовує.

Інший член Комісії - Олексій Дніпров - був заступником міністра Дмитра Табачника за часів Януковича і главою його апарату та підлягає люстрації, але Порошенко ігнорує зобов'язання звільнити його за законом про люстрацію.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...