Хіти тижня. Хто кого? ЗМІ дізналися про план США і Південної Кореї по знищенню режиму Кім Чен Ину в КНДР

Особливість операції полягає в мінімізації втрат і готовності до обвалення північнокорейського режиму. При цьому головним пунктом плану є нанесення попереджувального удару по КНДР.

Фото: cdn.tvc.ru

Журналісти американського видання National Interest дізналися про існування нового плану дій США і Південної Кореї щодо КНДР. Документ носить кодову назву US Operations Plan 5015 — OPLAN 5015 ("План операції США 5015") і не передбачає широкомасштабні бойові дії сил спецоперацій, передають Патріоти України.

У матеріалі йдеться, що згідно з документом, Кім Чен Ин може бути ліквідована в результаті спецоперації США і Південної Кореї. Лідера КНДР "поховають" в підземному укритті за допомогою спеціальної бункерної бомби, в той час як інші бомби — "розумні" і високоточні — зітруть в порошок його командні пункти та ядерні об'єкти. Тобто Вашингтон і Сеул позбавлять Північну Корею центральної влади.

Подробиці спільного плану, за зрозумілих причин, не оприлюднюються. Однак за інформацією японської газети Asahi Shimbun, OPLAN 5015 чимось схожий на план партизанської війни, в ході якої спецназу належить ліквідувати ключових персон і провести цілеспрямовані атаки проти важливих військових об'єктів. Особливість операції полягає в мінімізації втрат і готовності до обвалення північнокорейського режиму. При цьому головним пунктом плану є нанесення попереджувального удару по КНДР.

У матеріалі наголошується, частина плану OPLAN 5015 можна розглянути у весняних навчань США і Південної Кореї — Foal Eagle 2017, — в яких було задіяно понад 300 тис. чоловік.

При цьому полковник спецназу армії США Девід Максвелл радить не зациклюватися на подібні плани. За його словами, вони просто дають можливість командуванню варіанти реагування.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...