Хіти тижня. "Хто перший перетне лінію розмежування, того просто розмажуть по стінці на міжнародному рівні": Військовий експерт оцінив імовірність масштабного наступу РФ на Донбасі

На його думку, ескалація конфлікту пов'язана з візитом на Донбас спецпредставника США по Україні Курта Волкера і заступника глави місії ОБСЄ в Україні Александра Хуга.

Олег Жданов. Фото:Replyua

Масштабного наступу Росії на Донбасі, про який раніше заявив глава РНБО Олександр Турчинов, не варто очікувати. Таку думку в коментарі InfoResist висловив військовий експерт Олег Жданов, зазначають Патріоти України.

За його словами, для підготовки «великої війни» треба не посилювати вогонь на лінії розмежування, а накопичувати ресурси і створювати людський резерв.

«Коли наша розвідка буде спостерігати створення нових баз зберігання, накопичення матеріальних ресурсів, палива, боєприпасів, розгортання польових госпіталів і постійне проведення навчання з резервістами, ось тоді ми зможемо говорити, що це ознаки підготовки до війни», - сказав експерт.

Жданов вважає, що ескалація конфлікту пов'язана з візитом на Донбас спецпредставника США по Україні Курта Волкера і заступника глави місії ОБСЄ в Україні Александра Хуга.

«Волкера там зустріли "дружнім" вогнем з усіх видів озброєння, які є. Тому що вони бачать у Волкері загрозу того, що він просуває політику розв'язання цієї кризи. Що для Росії вкрай неприйнятно", - сказав він.

Також експерт зазначив, що після візиту на Донбас Хуг заявив, що Україна не дотримується режиму тиші.

«Він не акцентував увагу на тому, що ми відкриваємо вогонь, щоб захистити наше населення і військових, а він сказав, що Україна порушує Мінські домовленості ... Тим самим ОБСЄ, якщо таку доповідь напише, то це дискредитація України на міжнародному рівні як країни, нездатної виконувати власні зобов'язання", - розповів Жданов.

При цьому він не виключає, що після завершення чемпіонату світу з футболу, Росія дійсно може збільшити кількість обстрілів на Донбасі, оскільки у вересні починаються консультації щодо газового контракту з Європою.

"Зараз велика війна взагалі нікому не вигідна. Зрозумійте, хто перший перетне лінію розмежування, ту країну просто розмажуть по стінці на міжнародному рівні. Це буде та країна, яка порушить Мінські домовленості, святу мантру, яку ми створили через ось цей папір!, - заявив Жданов.

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...