Хіти тижня. Командувач ООС вступив у конфлікт з "Правим сектором"

"Правий сектор" обурило, що Сергій Наєв фактично назвав добровольців "незрозумілими особами з незаконною зброєю". На їхню думку, Наєв "відкрито називає воїнів-добровольців бандитами".

Сергій Наєв. Фото:Hyser

У "Правому Секторі" обурилися через висловлювання командувача ООС Сергія Наєва щодо неможливості перебування добровольців ДУК і УДА в зоні бойових дій на Донбасі. Зокрема, прес-служба організації 10 липня навела слова Наєва в одному з останніх інтерв’ю, передають Патріоти України.

"Що стосується людей, які раніше їздили для виконання незрозумілих завдань в зону бойових дій, які не мають законного права мати зброю. Тепер люди, які не входять до складу жодної силової структури, офіційно, згідно з нормами закону, позбавлені права перебувати в зоні бойових дій", - цитують Наєва в "ПС".

"Правий сектор", обурило, що командувач ООС фактично назвав добровольців "незрозумілими особами з незаконною зброєю". На їхню думку, Наєв "відкрито називає воїнів-добровольців бандитами".

У відповідь на закиди Наєву, 11 липня на офіційній сторінці ООС опублікували пост адресований добровольцям на Донбасі.

"Об’єднані сили підкреслюють, що поважають, цінують внесок кожного добровольця, волонтера, простого громадянина України, який з початком Російської агресії разом зі Збройними Силами України долають ворога та здобувають єдину на всіх перемогу", - йдеться у повідомленні.

В ООС заявили, що наразі у лавах об’єднаних сил проходять службу 33 чоловіки, які в минулому були членами організації Правого сектору, Української добровольчої армії та інших добровольчих формувань і запросили добровольців до проходження військової служби.

"Об’єднані сили пропонують головним редакторам окремих засобів масової інформації сприяти у залученні мотивованих добровольців зі складу громадських організацій офіційно проходити службу у військових частинах зі складу Об’єднаних сил", - додали в ООС.

В опублікованому відео командир 24-ї окремої механізованої бригади підполковник Валерій Гудзь розповів, що Наєв шанобливо ставиться до добровольців, але є закон, який регламентує нову ООС.

"Генерал Наєв має діяти згідно з законом", - сказав Гудзь. Гудзь також запросив добровольців служити в своїй бригаді і додав, що Наєв їм у цьому допоможе.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...