Хіти тижня. "Конкретні завдання і терміни виконання": Жданов спрогнозував дві вимоги Волкера до Порошенка

На думку експерта, "найголовніший втик", який Волкер може пред'явити Порошенку, полягає в тому, що війна досі не названа війною.

Курт Волкер. Фото: Рейтерс.

На зустрічі спецпредставника США по Україні Курта Волкера і президента України Петра Порошенка українська сторона мала готуватись почути низку вимог, які потребують невідкладного виконання. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Як я розумію, у США уривається терпець. Волкер зустрічається з Порошенком, щоб поставити конкретні завдання і терміни їх виконання", - припустив він. "Летальна зброя і миротворці - це політичні ігри не нашого рівня, це все вирішать без нас. Але якщо Петро Олексійович набрав на себе зобов'язань, - а думаю, що так і було, - то тепер Волкер зустрічається з ним, щоб пред'явити йому претензії" , - додав експерт.

У цьому контексті він зауважив, що "Волкер - дуже жорстка людина і потужний лобіст інтересів США", який "з Сурковим теж розмовляє тільки з позиції сили, це його методика". Як припустив Жданов, "найголовніший втик", який Волкер може пред'явити Порошенку, полягає в тому, що війна досі не названа війною. "Згадайте, що Волкер говорив на Донбасі: у вас гаряча війна. Згадайте, що говорив президент Франції Макрон: у вас збройний конфлікт з Російською Федерацією", - зауважив експерт.

У цьому контексті журналіст нагадав про закон про реінтеграцію Донбасу, в якому Росія згадується як країна-агресор. "Він прийнятий в першому читанні, він не набув чинності. Але в ньому йдеться про "агресивні дії Росії". Зараз і Угорщина здійснює агресивні дії проти України - намагається перекрити нам кисень в поході до Євросоюзу. У законі окупація територій не пов'язана з РФ", - зауважив Жданов.

Він переконаний в тому, що "у великій грі проти Росії Сполученим Штатам зараз необхідно визнання РФ країною-агресором, тому вони вимагатимуть від України конкретних заходів". Експерт також припустив, що від Києва також вимагатимуть негайного створення антикорупційного суду. "Якщо вони в спарингу з НАБУ почнуть працювати, це влаштує США. Це їм дуже необхідно, тому що вони збираються вкладати гроші в Україну, і час уже не терпить", - пояснив він.

У цьому контексті Жданов додав: "Після "Валдаю", після зустрічі Путіна з німецькими підприємцями їм потрібно дати відповідь, щоб ті раптом не надумали вкладати свої євро в російську економіку в обхід санкцій США". "Ця партія в повному розпалі, але Штатам потрібен важіль тиску на Росію. Летальна зброя, мабуть, виявилася недостатньо сильним важелем, тому вони будуть тиснути на те, щоб ми визнали Росію агресором або хоча б визнали факт збройного вторгнення. Тоді у США будуть розв'язані руки - і для реформування Ради безпеки ООН, і для прийняття рішень щодо Росії. В такому випадку тиск може бути посилено в рази. Часу на це залишилося небагато - до початку грудня, коли Путін повинен буде оголосити про участь у виборах", - сказав експерт.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....