Хіти тижня. Кремль не відступає: У Путіна з'явилася нова небезпечна доктрина щодо України - The Wall Street Journal

Путін намагається зірвати Мінський процес, хоча сам і звинувачує Україну в нестачі прогресу в мирному врегулюванні.

Путін. Фото:Корреспондент.net

"США та Європа мають рішуче відреагувати на інтенсифікацію російської гібридної війни. До цього закликає Адріан Каратницький з аналітичного центру Atlantic Council в статті "Нова небезпечна доктрина Путіна щодо України", опублікованій в газеті The Wall Street Journal. Про це пише Голос Америки, передають Патріоти України.

На міжнародній арені Путін не зміг добитись послаблення санкцій, а нещодавнє призначення "яструба" Курта Волкера на посаду спецпредставника щодо України означає, що США провадитимуть прагматичну і тверду стратегію.

"На зустрічі з Путіним санкції не обговорювались, нічого не буде зроблено до вирішення проблем Сирії та України", - заявив президент Трамп у Twitter.

Агресія Путіна консолідувала думку громадськості, пише експерт, адже, за даними нещодавнього опитування, 92% мешканців підконтрольної Києву території вважають себе українцями – порівняно з 75% десять років тому.

Для Путіна це – неприйнятно. Росія сплачує велику економічну ціну через західні санкції, а в зубожілих регіонах України, які вона контролює, наростає невдоволення.

У відповідь Путін нарощує агресію. Він вдався до військових нападів на цивільні цілі, замовних вбивств, кібератак з метою зашкодити економіці України, а також до намагань економічно і, частково, політично інтегрувати окуповані території до Росії, вказує Каратницький.

За перші п’ять місяців 2017, кількість нападів на лікарні, школи, фабрики та інші цивільні об’єкти різко збільшились, призвівши до 44 жертв.

Росія посилює інтеграцію окупованого Донбасу, визнавши в Росії паспорти ДНР/ЛНР з 18 лютого. В травні було конфісковано 40 основних приватних українських компаній, розташованих на окупованих територіях. "Націоналізація" – воєнний злочин в рамках Женевської конвенції – прискорилась після неофіційного ембарго на торгівлю з регіоном, стверджує аналітик. Однак, швидкість "націоналізації", означає, що вона планувалась задовго до того. В день націоналізації, російські управляючі одразу перебрали контроль, зазначає він.

Подібно до того, як вона просувала сепаратизм в грузинській Абхазії та Південній Осетії, Росія збільшує втручання до внутрішнього політичного життя на решті України, включаючи кібератаки і використання "п’ятої колони", відзначає Каратницький.

Очевидно, Путін намагається зірвати Мінський процес, хоча сам і звинувачує Україну в нестачі прогресу в мирному врегулюванні, підсумовує експерт.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...