Хіти тижня. Кремль в істериці: Промова Трампа у Варшаві стала для Путіна холодним душем - Піонтковський

Російський політолог вважає, що виступ президента США у Польщі є "прелюдією" до його завтрашньої зустрічі з президентом РФ.

Трамп під час промови у Варшаві. Фото:https://ukrainian.voanews.comПрезидент США Дональд Трамп своїм виступом у Варшаві влаштував "холодний душ" для президента Росії Володимира Путіна. Про це виданню Гордон заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Оточення Трампа виступало проти його "повномасштабної"зустрічі з Путіним, однак він особисто наполіг на цьому. Тобто Трамп не захотів зустрічі десь в коридорах біля туалету. Однак сьогоднішня промова Трампа у Варшаві стала для Путіна холодним душем. Вперше Трамп різко критикував Путіна і всю зовнішньополітичну діяльність РФ", - зазначив Піонтковський.

За його словами, у Варшаві Трамп "чітко озвучив вірність США п'ятій статті статуту НАТО". Так, він нагадав, що раніше було підписано документ про продаж Польщі найсучаснішої системи протиракетної оборони.

"Я з цікавості подивився російські ток-шоу - там публіка просто в сказі з цього приводу. Деякі навіть вимагають, щоб Путін відмовився від зустрічі з Трампом", - зазначив публіцист.

На його думку, президент США завдав удару по очікуваннях Москви. "Трамп славиться своєю непередбачуваністю. Що стосується санкцій, то навряд чи американський президент якось потішить Путіна. А сьогоднішня промова дуже обнадійлива.

Це приємна несподіванка. Думаю, це прелюдія до завтрашньої зустрічі з Путіним. До того ж, не забувайте, що Тіллерсон (держсекретар США Рекс Тіллерсон - ред.) відвідає Київ. Тобто американське керівництво приділяє особливу увагу Україні", - резюмував Піонтковський.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...