Хіти тижня. "Кремлівські сценарії і спроба підміни понять": У Порошенка жорстко відповіли на "миротворчість" Путіна

Миротворці повинні бути введені на всю окуповану росіянами територію, щоб моніторити ситуацію з безпекою і демілітаризацією, їхній мандат повинен закінчуватися на українсько-російському кордоні.

Ірина Геращенко. Фото: РБК.

Президент Росії Володимир Путін "у кращих традиціях гібридної війни" намагається спотворити ідею українського керівництва щодо миротворців на Донбасі, і "перевернути все з ніг на голову". Таку заяву зробила в Facebook уповноважений президента України з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко, коментуючи заяву Путіна про необхідність введення миротворців на схід України, передають Патріоти України.

Геращенко нагадала, що президент РФ доручив голові МЗС Сергію Лаврову подати резолюцію у Радбез ООН щодо миротворців на лінії зіткнення у зоні АТО на Донбасі. "Хвилиночку: лінія зіткнення стала лінією зіткнення через російську агресію. Для нас це лінія дотику, дотику з тимчасово окупованими Мордором територіями, які ми обов'язково повернемо. Це лінія, яка повинна зникнути назавжди з української землі в день повернення контролю над кордоном. Це не українська межа, тому не може бути й мови про миротворців виключно вздовж лінії зіткнення", - наголосила уповноважений президента.

"Кремлівські сценарії і спроба підміни понять, перекручування самої ідеї миротворців не пройдуть. Миротворці повинні бути введені на всю окуповану росіянами територію, щоб моніторити ситуацію з безпекою і демілітаризацією, їхній мандат повинен закінчуватися на українсько-російському кордоні. А це Ізварине та інші пункти перетину державного українського кордону, а не Станиця Луганська або Мар'їнка, як того дуже хочеться кремлівському вождю", - додала вона.

У свою чергу, глава української делегації у ПАРЄ, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв заявив агентству "Інтерфакс-Україна", що президент Росії розраховує на реалізацію на Донбасі придністровського сценарію із залученням російських військ.

"Часто слова Путіна розходилися зі справою - раз. А по-друге, очевидно, що Росія не захоче, щоб це були нейтральні миротворці. Вона буде наполягати, щоб це було, можливо, з придністровського варіанту", - сказав Ар'єв.

Народний депутат зазначив, що для України є неприйнятним варіант введення російських військових в Україну під виглядом миротворців. Він також додав, що на рівні дипломатичних відомств або під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську потрібно з'ясувати, що російська сторона мала на увазі та "чи було це серйозно".

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...