Хіти тижня. "Кремлівський міф": У Росії назвали реальний рівень підтримки Путіна

86% народної підтримки президента Росії Володимира Путіна - міф. Соціологи і політтехнологи в РФ називають цифру від 45% до 52%.

Про це заявив екс-прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов в інтерв'ю, опублікованому сайтом "Гордон".

"Ну, по схваленню якихось дій, може, не 86-85%, але відсотків 65 є. А ось якщо запитати: "Як ви будете голосувати?", То за нього, як завжди це і було, близько 50%. Соціологи, політтехнологи завжди сперечаються, скільки у нього: 45 або 52? Єдиний раз, коли він насправді виграв, - це 2000 рік, тоді Путін 52% набрав. А так у нього 45, 48, 50..." - пояснив екс-прем'єр РФ.

Як зазначив Касьянов, 50% росіян "отримують інформацію з екранів центрального телебачення, двох-трьох каналів, а ці канали є повністю пропагандистськими".

"Російські громадяни зараз налякані, їх лякають кожен день, труять брехнею, закликають до терпіння: мовляв, почекайте, погані американці відступлять, щось у них зміниться, нафта виросте - і ми подолаємо проблеми... І дороги припинять ламати: дороги теж через американців погані... Людям нав'язують лінію поведінки: чекайте, терпіть - все буде добре..." - заявив він.

При цьому екс-прем'єр РФ виключив можливість масштабних протестів росіян проти політики Путіна.

"Зараз неможливо. Нас було 100 тисяч у грудні 2011-го, на початку 2012-го, а тепер не вийде стільки - ні в Москві, ні в інших містах. Є підстави для вуличного протесту, але не такого масштабу", - констатував він.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...