Хіти тижня. "Кривавий пастор" розжував значення закону про реінтеграцію Донбасу для протидії кремлівській агресії

Секретар РНБО наголосив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу перекреслює усі потуги Кремля замаскувати війну проти України під "миротворчу операцію".

Фото: Ветерани.UA.Секретар Ради Національної безпеки та оборони Олександр Турчинов наголосив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу перекреслює усі потуги Кремля замаскувати війну проти України під "миротворчу операцію", оскільки визнає Росію агресором, а території окремих районів Донецької та Луганської областей окупованими. Відповідні його слова опублікувала прес-служба очолюваного ним відомства, передають Патріоти України.

За його словами, щодо законопроекту про реінтеграцію Донбасу чинився шалений опір з боку провокаторів, які працюють проти України, та спостерігалася істерія з боку Росії.

Водночас політик підкреслив, що цей закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

Окрім того, розширюючи можливості Збройних Сил України, інших військових формувань, цей закон посилює наші позиції щодо відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновлення територіальної цілісності України. У цьому законі Російську Федерацію чітко та недвозначно визнано державою‑агресором, а території окремих районів Донецької та Луганської областей окупованими, – зауважив політик.

Як підкреслив очільник РНБО, усе вищезазначене повністю перекреслює спроби Кремля замаскувати війну проти України під "миротворчу операцію", а також значно посилює позицію України у міжнародних судах".

"Дякую усім патріотам України, які забезпечили ухвалення цього важливого для країни закону", – додав Турчинов.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...