Хіти тижня. Кучма заявив, що Росія хоче новий кордон з Україною

Фото: 112.ua

Представник України в тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма вважає, що Росія фактично хоче створити на лінії зіткнення на Донбасі новий кордон. Про це він заявив у Києві журналістам, коментуючи розмову помічника президента Росії Владислава Суркова зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером у Белграді, повідомляють Патріоти України.

З приводу миротворчої місії екс-президент сказав:

"29 пунктів Сполучені Штати запропонували, три Росія готова прийняти – і то, бачте, каже: три – це ж не нуль. Так це нуль, бо головна проблема – і головна позиція українська повинна бути незмінна: миротворчі війська мають бути присутні на всій території, включаючи українсько-російський кордон!".

"А те, що пропонує Росія на лінії зіткнення, – це зробити новий кордон з Україною, і зробити щось на зразок Придністров'я, знову заморожений конфлікт. Але це буде щось набагато гірше за Придністров'я, бо у Придністров'я немає кордону з Росією. А тут 420 кілометрів кордону, який ми не контролюємо взагалі – то що це буде?", – заявив Кучма

На його думку, "до чого хоче привести та сторона – зрозуміло".

"Я не бачу перспективи сьогодні розв’язання українсько-російського конфлікту. Не бачу. Такими поступками шансів домогтися миру в тому регіоні України нема", – сказав Кучма.

З приводу обміну полоненими з бойовиками Донбасу Кучма сказав, що якщо це відбудеться цього року – це велике щастя для їхніх рідних.

"Дай Бог, щоб це відбулося. Але коли ми 14 місяців поспіль кожен раз у Мінську обговорювали ці проблеми – і жоден обмін не відбувся, це питання", – заявив він.

"Я уже казав: все, що відбувається на Донбасі, і всі перспективи розвитку подій на Донбасі, залежать від Господа Бога і Путіна. Господа Бога нема, Путін є: захотів – зробив", – додав Кучма.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...