Хіти тижня. Китай в очікуванні: Росії пророкують гарячу війну з Заходом

Через дії Кремля в Україні, а тепер і через військові навчаннря в Білорусі "Захід-2017", Захід і Росія знову стоять на порозі холодної війни, яка може перерости в гарячу.

генерал-майор Петро Копка

Про це колишній виконувач обов'язків начальника Головного управління розвідки СБУ генерал-майор Петро Копка розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону, передають Патріоти України.

"Після 1991 року Захід уже звик до того, що необхідно розвиватися економічно, і в основу будь-якого рішення лягали економічні та фінансові питання, військова проблематика відійшла в сторону. Чому Європа перебувала в такому розібраному військовому стані? Тому що ніхто вже не звертав уваги, і ті 2%, які повинні були виділятися з бюджетів на розвиток збройних сил, ніхто не виділяв, оскільки всі розвивалися економічно, вони забули, що це. І раптом ми знову стоїмо перед холодною, а може, і гарячою війною, тому що ще невідомо, чим закінчаться навчання "Захід-2017" тощо", - говорить екс-розвідник.

При цьому він зазначає, що якщо війська РФ залишаться в Білорусі, це вже буде протистояння Росії з країнами НАТО фактично ніс до носа.

"Якщо говорити про те, що вигідно чи невигідно Заходу, то він зацікавлений, щоб йому доставляли менше занепокоєння. Якщо Росія розпадеться, Захід це влаштує. Єдине - вплив Китаю. Він вже і так має свої позиції в Сибіру. Тим більше, що політична еліта Далекого Сходу вже не надто звертає увагу на те, що говорить Москва", - говорить Копка.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...