Хіти тижня. Лавров обурений: Австрія відмовила кримським журналістам у візі

Австрія відмовила у видачі віз генеральному директору телерадіокомпанії "Крым", генеральному директору інформаційного агентства "Крыминформ" і голові Спілки журналістів Севастополя.

Лавров вимагає пояснень від Австрії. Фото: 112 Україна.

У МЗС Росії викликали тимчасового повіреного у справах Австрії в РФ Штефана Вайдингера у зв'язку з відмовою Відня видати візи журналістам з окупованого Криму, які збиралися взяти участь у нараді ОБСЄ на тему свободи ЗМІ. Про це повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером. Новину передають Патріоти України.

"У цьому зв'язку я був змушений викласти наше розчарування тією позицією, яку зайняла австрійська сторона, головуючи в цьому році в ОБСЄ. Вона відмовила у видачі віз журналістам кримських ЗМІ: генеральному директору телерадіокомпанії "Крым", генеральному директору інформаційного агентства "Крыминформ" і голові Спілки журналістів Севастополя", - сказав Лавров.

"Ми вчора запросили в МЗС тимчасового повіреного у справах Австрії і зробили відповідне подання", - додав він.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...