Хіти тижня. "Любой вариант - мы туда пойдем армией - я убираю": Зеленський розповів, з ким би домовлявся про мир на Донбасі

Артист підкреслив, що для завершення війни в Донбасі "хоть с чертом лысым готов договориться".

Шоумен Володимир Зеленський переконаний, що для закінчення війни в Донбасі з країною-агресором РФ по Донбасу "доведеться домовлятися". Про це він заявив в інтерв'ю Дмитру Гордону, кажучи про те, що як він буде вирішувати питання Донбасу, якщо піде на вибори і стане президентом, передають Патріоти України.
За його словами, мінські угоди не працюють. "Идти туда войной? Я вообще против, потому что я такой человек", - сказав Зеленський.
Він підкреслив, що війна в Донбасі зачіпає, в першу чергу, людське життя. "Вся эта тема, все эти куски земли, это все про человеческую жизнь. Вообще все. Поэтому, я бы взял человеческую жизнь, поставил бы – вот наша цель, сохраним людей. Любой вариант – мы туда пойдем армией - я убираю", - зазначив Зеленський.
Він підкреслив, що як би не хотілося, але "придется говорить с россиянами". "Придется говорить. Ну, придется говорить. Мы хотим, не хотим, через себя, хоть с чертом лысым готов договориться, лишь бы не умирал ни один человек. Я считаю, что это хотя бы первый шаг - прекратить стрельбу и развивать свою страну", - заявив Зеленський.
Він уточнив, що з кремлівськими маріонетками в ОРДЛО говорити немає сенсу, оскільки вони нічого не вирішують, тому він уявляє собі формат зустрічі "Зеленський-Путін". Артист підкреслив, що, склавши списки вимог обох сторін, можна знайти варіант, який всіх влаштує.
"Мир нужен на наших условиях", - уточнив Зеленський.

Зеленський заявив, що для прийняття рішень по Донбасу він не виключає проведення референдуму. "Нам нужно решить вопрос…Хотя бы знать результат, что думают люди", - додав Зеленський.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...