Хіти тижня. "Мечты, мечты...": "США змінили рішення щодо санкцій проти РФ", - росЗМІ

У США з'явилася нова версія законопроекту "Про захист американської безпеки від агресії Кремля", яка пом'якшує потенційні санкції проти російських банків.

Така інформація випливає з тексту документа, який внесли у конгрес 13 лютого. Його текст опинився у розпорядженні російських журналістів. У картці законопроекту на сайті конгресу США його поки немає, передають Патріоти України.

Торішня версія документа передбачала, що президент США має заблокувати активи і операції в американській юрисдикції одного або декількох російських фінансових інститутів з перерахованих: Внєшекономбанк, Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Банк Москви, Россельхозбанк, Промсвязьбанк. Нова версія містить набагато м'якше положення: президент повинен заблокувати активи і операції будь-якого російського фінансового інституту, який, як визначив глава держави, "надав фінансову або іншу підтримку з метою втручання уряду РФ в демократичний процес або вибори будь-якої іншої країни".

Попередня версія законопроекту передбачала санкції проти російських держбанків просто за те, що вони держбанки. Нова ж вводить конкретну умову: підтримка втручання у справи інших країн.

Крім того, нова версія законопроекту, передбачає введення санкцій проти будь-якої особи (американської чи іноземної) за прямі інвестиції у російські об'єкти з експорту скрапленого природного газу (СПГ), розташовані поза межами Росії. Така інвестиція, щоб потрапити під санкції, має "прямо і суттєво сприяти будівництву Росією об'єктів з експорту СПГ за межами РФ" і не перевищувати $1 млн.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...