Хіти тижня. Москва зазнала потужного удару: Напередодні Об'єднавчого собору Митрополит Поліський і Сарненський УПЦ (МП) звернувся до вірян та духовенства з закликом підтримати автокефалію (документ)

Кремль, РПЦ та вище керівництво УПЦ (МП) зробили все, щоб проукраїнські налаштовані архієреї з Московського патріархату не взяли участь у об’єднавчому соборі. І ось до 3-4 "зрадників", про котрих було вже відомо, відкрито долучився ще один митрополит УПЦ.

Лише напередодні речник УПЦ (МП) архієпископ Климент оголосив, що жоден архієрей цієї церкви не візьме участь у об'єднавчому соборі. І ось, один з найавторитетніших владик поки що Московського патріархату в Україні публічно оголосив свою позицію, зазначають Патріоти України.

Митрополит Поліський і Сарненський Анатолій УПЦ МП, за проханням православних віруючих Полісся закликав усіх вірян та духовенство виступити на підтримку створення Єдиної Помісної Автокефальної Української Церкви.

Кілька фактів біографії цього діяча, що виринув з "церковної тіні" на широкий загальноукраїнський, публічний загал. Владика Анатолій (в миру - Гладкий Олексій Олексійович.-ПУ) народився 28 липня 1957року у Старо-Костянтинові, Хмельницької області. У 1975 році закінчив середню школу. З 1975 року по 1977 рік служив в рядах Армії.
Рішенням Навчального комітету при Священному Синоді був відряджений на служіння до Київської єпархії. Екзархом України призначений настоятелем Свято-Марії Магдалинівського Храма м. Біла Церква та благочинним Білоцерківського та Сквирського районів Київської області.
З 1988 року настоятель Свято-Михайлівського Храма м.Обухів, Київської області, та одночасно призначений благочинним Обухівського, Кагарлицького, Миронівського, Богуславського районів Київщини.
Згідно благословіння Блаженнійшого Митрополита Володимира (Сабодан) в 1992 році пострижений в монашество у Києво-Печерській Лаврі з нареченням нового імені на честь прп. Анатолія, затворника Києво-Печерського. Постриг звершував архімандрит Питирим (Старинський), нині Митрополит Миколаївський і Очаківський. В цьому ж році возведений в сан ігумена.
З 1993 року - секретар єпархіального управління Київської Митрополії. Рішенням Священного Синоду УПЦ опреділено бути єпископом Рівненським і Острозьким. З 1993-1995рр. очолював Рівненську кафедру. Призначений Ректором Межирицького духовно- пастирського училища та Ректором Регентсько-катехізаторського Городоцького духовного училища. З 27 червня 1995 року - єпископ Глухівський і Конотопський. 30 березня 1999 року - єпископ Сарненський і Поліський.
За невеликий час владика відкрив та обустроїв дві нові єпархії: Конотопську -1995р. і Сарненську - 1999р.
На Сарненській єпархії, завдячуючи ініциативі та трудам владики, було зареєстровано та побудовано на сьогоднішній час більше ста нових храмів.
У 2004 р. возведений в сан архієпископа Предстоятелем УПЦ Блаженнійшим Митрополитом Володимиром.
У 2007 р. присвоєно вчений ступень «Доктор Філософії».
23 листопада 2013 року возведений у сан митрополита.
Згідно рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 7 грудня 2018 року (журнал № 43) на прохання Преосвященного митрополита Сарненського і Поліського Анатолія, був змінений титул єпархіального архієрея Сарненської єпархії Української Православної Церкви з «Сарненський і Поліський» на « Поліський і Сарненський».

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...