"Поперед батька в пекло": "Московські попи" поспішили оголосити свою перемогу у питанні автокефалії для православних України

Як відомо, Вселенський патріарх поставив неодмінною умовою надання Томосу, присутність на об'єднавчому соборі архієреїв УПЦ (МП), хоч якоїсь частки. Москва зробила все, щоб цьому запобігти. Однак радість може виявитись передчасною

 56 архієреїв не прийняли запрошення на Об`єднавчий собор

56 архієреїв Української православної церкви Московського патріархату відправили до Стамбулу отримані листи-запрошення для участі в Об'єднавчому соборі. Про це радо заявив речник УПЦ МП архієпископ Климент, відомий своєю радикально промосковською позицією. Більше того, владика запевняє, що всі інші архієреї відмовились від запрошень. Таке твердження виглядає сумнівним, адже кілька архієреїв УПЦ (МП) вже висловлювали свою підтримку процесу, зазначають Патріоти України.

Климент сказав, що безпосередньо йому не надходив лист від патріарха Варфоломія. Однак, отримане запрошення, архієпископ теж відправив би до Стамбулу.

Це справжнє нахабство з боку Варфоломія — надсилати єпископам такі листи. Він наважується диктувати архієреям Української православної церкви Московського патріархату, куди нам іти, де збиратися і що робити,– прокоментував архієпископ Климент.

Він додав, що раніше УПЦ МП обирала предстоятеля абсолютно незалежно від будь-яких зовнішніх впливів, в тому числі й з боку турецької держави. Крім того, Климент заявив, що це "досить дивно та обурливо, що на цей так званий собор, який анонсований як церковне зібрання єпископів, викликають губернаторів і представників місцевої влади. Такого ще світ не бачив".

Свої запрошення Вселенському патріархату повернули митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука. Відповідно до сайту УПЦ МП, Московський патріархат нараховує в Україні 96 єпископів: 52 правлячих архієреїв, 37 вікарних та 7 архієреїв на спочинку.

До слова, Служба безпеки України запобігла провокаціям напередодні Об'єднавчого собору, який має відбутися 15 грудня. Зокрема, акції проти надання автокефалії Українській православній церкві планували провести 13-14 грудня на території Києво-Печерської лаври.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...