Хіти тижня. "Ми ж взагалі "один народ": Ключовий фігурант справи про малайзійський Боїнг згадав про українське коріння

Микола Ткачов народився в Запорізькій області, хоча все життя прожив у Росії.

Микола Ткачов (другий зліва). Фото: ТАСС.

Ключовий фігурант у справі про збитий на Донбасі малайзійський Boeing MH17, генерал-полковник Збройних сил Росії Микола Ткачов розповів, що народився в Україні і нібито дуже переживає за її долю. Про це він розповів в інтерв'ю "Новой газете", передають Патріоти України.

Ткачов народився в Запорізькій області, хоча все життя прожив у Росії. "Ми взагалі слов'янський народ всі - Росія, Україна, Білорусь. Ніхто ніколи не думав, що таке буде [між нами]. А тут ось тобі, знову зіграли гроші, продажні керівники... Я ж сам народився в Україні і переживаю близько те, що там сталося. Всі ці події, те, на що вони перетворили країну", - стверджує він.

При цьому Ткачі каже, що не обговорює ці питання зі своїми родичами з України. "А я їм політичних запитань не ставлю. Питаю "як справи?" І все. У сестри город свій є, газ є, вода своя, вони і живуть, народ простий, далекий від усього цього, особливо не міркують, але страждають. Брат на п'ять років молодший, йому теж запитань не ставлю... А щодо республік цих... Раз вже ми почали там їх підтримувати, то і треба продовжувати.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...