Хіти тижня. Митники втомились: Польща погрожує перекрити масовий рух авто на єврономерах в Україну

За січень-серпень 2017-го польська сторона зареєструвала понад 2 млн перетинів кордону “евробляхами”, при загальній кількості перетинів 4,6 млн авто.

Поляки вже втомились від євроблях? Ілюстрація: соцмережі.

Влада Польщі має намір обмежити штучно створений масовий рух “блях” через кордон з Україною через велике навантаження на митників. Як повідомляє Gazeta Prawna, польське міністерство внутрішніх справ і Адміністрація Польщі зазначають, що автомобілі зареєстровані у їхній країні, що знаходяться у користуванні громадян України, в залежності від пори року становлять від 38 до 45% всього прикордонного руху. Новину передають Патріоти України.

За період січень-серпень 2017-го польська сторона зареєструвала понад 2 млн перетинів кордону “евробляхами”, при загальній кількості перетинів 4,6 млн авто. Як стверджує газета, уряд Польщі вже кілька місяців добивається від влади України конкретних кроків щодо вирішення даного питання. У свою чергу українська сторона повідомила, що в даний час “триває робота над юридичним врегулюванням цієї ситуації”, після завершення якої польська влада будуе проінформована.

Як повідомлялося, раніше офіційний Київ звернувся до литовських митників із запитом про перевірку законності ввезення в Україну нерозмитнених автомобілів. Литовська Республіка у свою чергу заявила, що не починала будь-яких розслідувань.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"