Хіти тижня. На грані Третьої світової: Путін готується до нової війни, - експерт

Президент РФ Володимир Путін може перекинути російські війська з Донбасу на Близький Схід.

Володимир Путін. Фото: ЖЖ

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін готується до нової війни на Близькому Сході, яка може перерости в Третю світову. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи заяву Путіна про виведення російських військ з Сирії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"У зв'язку з останніми подіями загострення на Донбасі не буде, а Україна навіть отримає нові можливості і шанси щодо окупованих територій", - зазначив Жданов.

Він вважає, що заява Путіна про виведення російських військ з Сирії - це політичний хід, оскільки ніякі війська з Сирії не підуть.

"Можливо, навіть дійде до того, що вони знімуть шеврони і поміняють їх на сирійські, щоб не виділятися і щоб було як на Донбасі - "іхтамнет". Чому? Тому що сьогодні Путін вже в Єгипті. Він збирає антиізраїльську коаліцію. Зараз Ізраїль посилено хоче втягнути Іран в нову ізраїльсько-арабську війну і, цілком можливо, вона почнеться, тому що її хочуть і США, і Ізраїль. І тому Путін може демонструвати будь-які мирні наміри, але з Сирії він не піде ніколи", - підкреслив Жданов.

Він уточнив, що як тільки російські війська підуть з Сирії, то сирійський диктатор Башар Асад на наступний день перестане бути президентом або його взагалі ліквідують.

Жданов не виключає, що Путін може перекинути з Донбасу війська на Близький Схід.

"Все залежить від нашого бажання. Ми можемо скористатися моментом і вирішити це питання аж до військової операції. Але Росія сама звідти ніколи не піде. Або це буде дуже жорстокий тиск, загроза розвалу Росії або щось аналогічне, або зміна політичного керівництва РФ. По-іншому ми Росію з території Донбасу ніколи в житті не видавимо. Або військова операція при хороших обставинах і гарній підготовці", - сказав Жданов.

Він додав, що в перспективі Близький Схід відтягне більшу частину проблем.

"І ми не будемо мати збільшення ескалації. Це повинно заспокоїтися. Тобто до Нового року абсолютно не варто очікувати посилення дій російських військ в Донбасі", - підкреслив експерт.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...