Хіти тижня. На кону - шалені гроші: У Росії б'ють на сполох через "Кремлівську доповідь" США

Представлена Мінфіном США "кремлівська доповідь" викликала паніку в оточенні президента РФ Володимира Путіна і серед олігархів, хоча сама по собі вона не несе ніяких обмежень чи покарань.

Про це пише The Washington Post, передають Патріоти України.

"Російські олігархи допустили стратегічний прорахунок. Думаю, люди не звертали так багато уваги на цю доповідь, коли вона була розглянута в кінці серпня. Той факт, що олігархи так гостро відреагували на цей список, змусив і Міністерство фінансів, і Конгрес набагато сильніше їм зацікавитися", - цитує видання колишнього чиновника Держдепу Пітера Херрелла.

При цьому він вказує, що росіяни турбуються, що внесення в список "збудує" їх по ранжиру для можливого наступного раунду санкцій. Крім цього олігархів і всю верхівку російської влади турбують репутаційні ризики, оскільки банки всього світу можуть неохоче кредитувати людей, імена яких включені в цей список.

"В ході одного недавнього дослідження встановлено, що росіяни розмістили в Сполучених Штатах активи на трильйон доларів. Перспективи втратити доступ до цього багатства, які з'являться, якщо список трансформується в нові санкції, явно невтішні", - зазначає Херрелл.

За словами видання, навіть у нинішній обезболеній формі список все ще є красномовним нагадуванням, що режим Путіна заснований на систематичній корупції, а Кремль визнає, що цей факт - істотне вразливе місце. "Це особливо делікатна тема в поточний момент, коли Кремль розправляється з опозиційним лідером і антикорупційним активістом Олексієм Навальним. У березні наближаються президентські вибори, і, хоча Путін - безумовний фаворит, його оточення побоюється, що розчаровані виборці натовпами проігнорують вибори, підриваючи тим самим легітимність їх результатів. Не дивно, що деякі російські чиновники засуджують публікацію списку - з вражаючою нахабством - як "втручання у вибори", - резюмує видання.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...