Хіти тижня. На межі катастрофи: Горбачов звернувся до Путіна і Трампа

Фото: goloskarpat.info

Світ зараз знаходиться на межі глобальної катастрофи, тому що між США і Росією відновилася гонка озброєнь. Про це в інтерв'ю La Repubblica розповів колишній президент СРСР Михайло Горбачов, повідомляють Патріоти України.

"Світ - на межі катастрофи. Я закликаю президентів Росії і США звільнити світ від зброї масового знищення", - заявив він.

За його словами, лідерам РФ Володимиру Путіну і США Дональду Трампу потрібно негайно почати конструктивний діалог, інакше буде пізно."Потрібно організувати саміт із всеосяжними повноваженнями, що поширюються на всіх представників верхів, і почати переговори щодо широкомасштабного порядку, а не тільки щодо "вогнищ напруги". Я звертаюся із закликом до двох президентів вдихнути нове дихання у процес звільнення світу від зброї масового знищення", - заявив Горбачов.

При цьому він зазначив, що залишається величезний ризик виникнення війни через ядерну програму КНДР.

"Я не хочу перебільшувати, але нова гонка озброєнь - вже реальність, і це може привести світ до катастрофи. Цю ситуацію не можна вирішувати за помахом чарівної палички. Тому я хочу знову наголосити: я звертаюся до світових лідерів і, перш за все, до президентів США і Росії, щоб вони знову взяли в свої руки процес ядерного роззброєння. Для початку достатньо знову підтвердити прихильність Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності і вирішити виниклі проблеми контролю Я переконаний, що їх можна вирішити, якщо є добра воля", - сказав екс-президент СРСР.

"Я хочу нагадати в черговий раз спільну декларацію, яку ми підписали з Рейганом: ядерна війна неприпустима, тому що в ній не може бути переможця", - додав Горбачов.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...