Хіти тижня. На півдні Херсонщини виникла загроза ескалації російської агресії - постпред президента України

Окремі посадові особи органів місцевого самоврядування у Генічеському районі відверто займають позицію, яку не можна співвідносити ні з державницькою позицією, ні зі здоровим глуздом.

Адмінкордон з Кримом. Ілюстрація:Крим.Реалії

У районах Херсонської області, наближених до адмінкордону з анексованим Росією Кримом, існує загроза ескалації російської агресії, в тому числі і за сприяння місцевої влади. Про це в п'ятницю на брифінгу заявив постпред президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Особлива увага представництва сьогодні звернена на ситуацію в районах Херсонської області, наближених до адміністративного кордону, там існує реальна загроза ескалації російської агресії як шляхом певних деструктивних дій з боку тимчасово окупованих територій, так і шляхом незаконного мовлення і мілітаризації Криму", - сказав він.

За словами Бабіна, особливо складна ситуація склалася в Генічеському районі. "Фактично ми маємо ситуацію, коли окремі посадові особи органів місцевого самоврядування відверто займають позицію, яку не можна співвідносити ні з державницькою позицією, ні зі здоровим глуздом", - зазначив він.

"Ворог має тактичні успіхи": Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

неділя, 28 квітень 2024, 16:29

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась. Детальніше про події на передовій він розповів у своєму Telegram, передають Патріоти України. За словами головкома, намагаючись захопити стратегічну ініціативу...

"Колеги геть байдужі до питання": Нардепка підготувала альтернативну версію законопроєкту про демобілізацію

неділя, 28 квітень 2024, 16:06

Народна депутатка Інна Совсун заявила, що підготувала ще одну версію законопроєкту про демобілізацію на тлі наміру влади створити подібний документ у термін до 8 місяців. Вона наголосила на важливості швидшого ухвалення рішення в цьому питанні. Про це ...