Хіти тижня. На Росії істерика: "Хунта" збирається перетворити Крим на острів

Пропагандисти Кремля вже кілька днів розганяють цю новину по інформаційному полю, а росіяни пишуть уїдливі коментарі.

У окупованому Криму. Фото: соцмережі.

Ряд російських видань поширили інформацію про плани української влади зробити Крим островом, передають Патріоти України.

Посилаючись нібито на українську пресу, вони повідомили, що провідний інженер "Укргідпроекта" Тетяна Луніна виступила з пропозицією побудувати судноплавний Чорноморсько-Азовський канал через Перекопський перешийок. Пропагандисти вже кілька днів розганяють цю новину по соціальним мережам, а росіяни пишуть уїдливі коментарі.

Розібратися з ситуацією вирішили журналісти сайту "Кореспондент". Вони звернулися в "Укргідропроект" і попросили прокоментувати чергові вкидання з боку РФ. Представники компанії заявили, що ніяка Тетяна Луніна у них не працює. До того ж, за їхніми словами, підприємство не займається проектуванням каналів. Пізніше стало відомо, що інформація про необхідність побудувати судноплавний канал з Азовського моря в Чорне, дійсно була. Однак ініціатива належить не вигаданій Луніной, а Станіславу Лагуцькому - автору петиції на сайті президента України.

Це бажання громадянина України, який просто висловив свою думку. З моменту публікації петиції 16 квітня 2018 року, вона набрала 100 голосів з 25 тисяч необхідних. До кінця голосування залишилося 53 дні. Не розібравшись до кінця з ситуацією, кримські і російські чиновники вже дають свої коментарі з цього приводу. Наприклад, так званий голова громадської палати Криму Григорій Іоффе запропонував Україні перейняти "марсіанську практику по будівництву каналів", а вже потім повертатися до цього питання. Додамо, засновник американських компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив про бажання створити спеціальний сайт, який буде викривати фейкові новини в ЗМІ. Він може отримати назву Pravda і стати помічником для всіх, хто шукає дійсно достовірну інформацію в мережі.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...