Хіти тижня. На шахівниці - Україна: Політтехнолог розповів, як США можуть закінчити війну на Донбасі

Марат Гельман наголосив, що говорити про готовність Петра Порошенка повернути ОРДЛО до проведення президентських виборів в Україні не можна.

США можуть закінчити війну на Донбасі. Фото: YouTube.

Російський політтехнолог Марат Гельман назвав рішення конфлікту на Донбасі складною шаховою задачею, яка вимагає інтелектуальних зусиль. Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

За словами Гельмана, не можна точно говорити про готовність Петра Порошенка повернути ОРДЛО до проведення президентських виборів в Україні.

"Це завдання не тиску, щоб з'ясувати, хто виявиться сильнішим, Росія чи Америка. Це завдання красивого рішення. В цьому сенсі я в нього, Волкера, вірю (спецпредставник США по Україні Курт Волкер, - ред), оскільки розумію, як у нього влаштовані мізки", - зазначив він.

Також Гельман підкреслив, що вирішити конфлікт на Донбасі допоможуть США, оскільки для перемоги на наступних президентських виборах Дональду Трампу необхідні якісь перемоги.

"І тут можна досягти чогось. Навіть якщо ми віримо в те, що Трамп - агент Путіна: "Ти дай мені виграти другі вибори в Америці". Вам-то яка різниця, в результаті чого припиниться війна, змови або не змови?", - додав політтехнолог.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...