Хіти тижня. Начальник Генштабу ЗС Росії зробив скандальну заяву про тисячі загиблих співгромадян у Сирії

За даними начальника Генштабу РФ за останні два роки в Сирії вбили майже 3 тисячі бойовиків-росіян.

Генеральний штаб Збройних Сил РФ повідомив про масову загибель вихідців з Росії на території Сирії, передають Патріоти України.

Зокрема, як розповів начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, за останні два роки в Сирії вбили 2,8 тисячі бойовиків, які є вихідцями з Росії і 1,4 тисячі вихідців з ближнього зарубіжжя.

«Всього звільнено понад 1000 населених пунктів, знищено більше 54 тисяч бойовиків незаконних збройних формувань», – сказав Герасимов.

За словами начальника Генштабу ВС, військові випробували в Сирії всі сучасні зразки російського озброєння і техніки, в тому числі ракети морського і повітряного базування, авіаційні засоби ураження, комплекси розвідки і цілевказівки.

3 листопада сирійська армія заявила про звільнення сирійського міста Дейр-ез-Зор від бойовиків «Ісламської держави». У вересні військам режиму Башара Асада за підтримки російської авіації вдалося прорвати блокаду Дейр-ез-Заура, яка тривала з 2014 року.

Бойовики ІД встановили контроль над містом Дейр-ез-Заур в 2014 році, за винятком місцевого аеродрому. Сирійські війська і 93 тисяч цивільних осіб перебували в облозі протягом трьох років. У жовтні повідомлялося про звільнення міста Ракка — «столиці» «Ісламської держави».

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...