Хіти тижня. "Надежде - конец": Дмитро Медведєв прокоментував підписання Трампом закону про санкції

На думку голови уряду РФ, американський істеблішмент переграв Трампа, знайшовши спосіб "поставити його на місце".

Дмитро Медведєв. Фото: Рейтерс.

Законопроект США про нові санкції означає, що Росії оголосили повноцінну торгову війну. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв, передають Патріоти України.

"Підписання президентом США (Дональдом Трампом. – Ред.) нового санкційного закону проти Росії створює кілька наслідків. По-перше, надії на покращення наших відносин із новою американською адміністрацією – кінець. По-друге, Росії оголосили повноцінну торгову війну. По-третє, адміністрація Трампа продемонструвала повне безсилля, у найпринизливіший спосіб передавши виконавчі повноваження Конгресу. Це змінює розклад сил у політичних колах США", – переконаний Медведєв.

На його думку, американський істеблішмент переграв Трампа, знайшовши спосіб "поставити його на місце". "Президент не радий новим санкціям, але не міг не підписати закону. Нова санкційна тема виникла передусім як ще один спосіб поставити Трампа на місце. Попереду нові заходи, кінцева мета яких – відсторонення його від влади. Несистемний гравець має бути ліквідований. Водночас інтереси американського бізнесу практично проігнорували. Політика піднялася над прагматичним підходом. Антиросійська істерія перетворилася на основну частину не тільки зовнішньої, але й внутрішньої американської політики", – написав російський прем'єр.

Медведєв прогнозує, що санкційний режим зберігатиметься десятиліттями і набуде всеосяжного характеру, тому що його не зможуть відкласти розпорядженнями президента без згоди Конгресу. "Отже, відносини між РФ і США будуть украй напруженими незалежно від складу Конгресу або особи президента. Будуть тривалі з'ясовування стосунків у міжнародних органах і судах. Подальше посилення міжнародної напруженості. Відмова від розв'язання найважливіших міжнародних проблем", – підкреслив він.

Російський прем'єр переконаний, що Росія впорається із завданням із розвитку власної економіки в умовах санкцій. "Ми спокійно продовжимо роботу із розвитку економіки й соціальної сфери, будемо займатися заміщенням імпорту, розв'язувати найважливіші державні завдання, розраховуючи насамперед на себе. Ми навчилися це робити протягом останніх років. В умовах майже закритих фінансових ринків, боязні іноземних кредиторів та інвесторів вкладати в Росію під страхом санкцій проти третіх осіб і країн. У чомусь це навіть пішло нам на користь, хоча санкції, загалом, безглузді", – підсумував Медведєв.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...