Хіти тижня. "Нагадує старий анекдот про Париж, Папу Римського та борделі": У патріарха Філарета прокоментували інформацію про відкладення Томосу

Залишається лише здогадуватися, що заважає домовитися святим отцям в питанні надання автокефалії для УПЦ.

Ілюстрація:24 канал

Прес-секретар УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) прокоментував інформацію про те, що питання надання автокефалії Української Православної Церкви нібито відкладене. Про це він написав у Facebook, зазначають Патріоти України.

Така інформація з'явилася раніше в ЗМІ з посиланням на заяву митрополита Австрійського і екзарха Угорщини Арсенія (Кардамакіса). Однак архієпископ Євстратій стверджує, що вона не зовсім достовірна.

"Старий анекдот. Папа Римський прилітає в Париж з візитом. Не встиг він стати ногою на французьку землю, як до нього підбігає журналіст з питанням:" Як Ви ставитеся до того, що в Парижі працюють борделі? "" Тут дійсно працюють борделі?" - здивовано перепитує Папа ... Вранці газета виходить з величезним заголовком на першій шпальті: "Перші слова Папи Римського в Парижі: Тут працюють борделі?" "Новина" про коментарі Австрійського митрополита Арсенія про нібито відкладання питання автокефалії - втілення цього анекдоту", - написав прес - секретар УПЦ КП.

За його словами, Кардамакіс дав такий коментар ще до початку обговорення української теми на Синоді. При цьому обговорення цього питання триватиме ще і сьогодні, 11 жовтня.

"Тому митрополит ніяк не міг до розгляду питання вже заявити про рішення, що справу нібито "відклали". Але комусь не терпиться терміново зробити "першу смугу з сенсаційним заголовком", - підкреслив Євстратій (Зоря).

При цьому Telegram-канал "Церквач" допускає, що Томос для України дійсно може бути відкладений.

"У Церквача цікавляться, про що саме не можуть домовитися між собою українські єпископи в очікуванні автокефалії від Константинополя. У кожному разі є багато нюансів, але головна проблема така: на одну і ту ж єпархію в разі об'єднання претендуватимуть одразу два, а то і три єпископи - від УПЦ КП, УПЦ МП і УАПЦ. Плюс патріарх Варфоломій захоче на найприбутковіші місця посадити своїх людей. Цю проблему доведеться вирішувати до проведення Собору і проголошення автокефалії, інакше владики банально поб'ються", - пише Telegram-канал.

Як повідомлялося раніше, питання надання Українській православній церкві автокефалії поки відкладено. Про це журналістам заявив митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній Кардамакіс

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...