Хіти тижня. Напруга зростає: Угорські депутати відмовились обговорювати з Україною освітній закон

Депутати Національних зборів (парламенту) Угорщини відмовилися від зустрічі з делегацією Верховної Ради щодо роз'яснень положень закону "Про освіту", зокрема мовної статті. Про це на Погоджувальній раді голів фракцій сказала перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"Минулого тижня депутати Верховної Ради, достатньо велика наша делегація, була в Будапешті на форумі, організованого Радою Європи відносно Стамбульської конвенції. Наші колеги пропонували зустрітися з депутатами парламенту Угорщини, щоб обговорити питання закону. На жаль, наші колеги відмовилися від такої зустрічі", – повідомила Геращенко.

При цьому вона закликала депутатів використовувати всі можливі міжнародні майданчики для роз'яснення представникам інших держав положення закону.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...