Хіти тижня. Нардеп розповів про паніку в лавах терористів на Донбасі

Бойовики "ДНР" заметушилися після поставки в Україну Javelin.

А от заміна антитерористичної операції на ООС не принесла видимих результатів, вважає народний депутат Укаїни, військовий експерт Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Терористів на Донбасі більше "розбурхала" новина про те, що Україна отримала комплекси Javelin. І це попри всі застереження про те, що зараз ця зброя не використовується на першій лінії. Це відзначається не тільки в панічних настроях, які зросли серед бойовиків, але і в конкретні заходи, які приймалися ще задовго до того, як Javelin потрапили в Україну. Тобто приділено особливу увагу додатковому захисту бронетехніки в рядах двох корпусів окупаційних військ. Тут була помітна реакція", - резюмував він.

"Зараз важко оцінити, наскільки змінилася ефективність, оскільки сили ООС не проводять якихось активних операцій. Тобто наші сили фактично стоять в глухій обороні з обмеженим використанням озброєнь у зв'язку з перемир'ям, якого на ділі не існує. Але на сьогоднішній день ЗСУ мають право застосувати зброю тільки у вигляді вогню. Тому при відсутності активних дій поки важко сказати, наскільки змінилася ефективність", - сказав Тимчук.

Опублікував: Олег Устименко

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...