Хіти тижня. НАТО наполягає на зміщенні Полторака з посади міністра оборони

В Альянсі сподіваються, що реформи в ЗСУ і боротьба з корупцією у міністерстві від цього мають пришвидшитись.

Ілюстрація:ukranews.com

Україна наступного року має призначити цивільного міністра оборони, ухвалити концепцію реформування Служби безпеки та закон про національну безпеку. Про це заявив голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час круглого столу "Україна – НАТО. Рік зближення та інтеграції. Плани, очікування та підсумки взаємодії". Про це пише Військовий навігатор України, передають Патріоти України.

Зокрема, говорячи про плани на наступний рік, він зазначив: “Подальша активна імплементація зобов’язань з оборонних реформ в Україні у рамках Стратегічного оборонного бюлетеня, у тому числі це – перехід до цивільного міністра оборони у 2018 році”.

Крім того, зауважив Вінніков, у 2018 році потрібно ухвалити концепцію реформи СБУ та новий закон про національну безпеку, в якому буде чітко виписана роль і відповідальність у секторі безпеки та оборони.

«Іноді ми чуємо в нашій країні закиди, що є цей діалог, є риторика, але членство в НАТО – це далеке майбутнє. У будь-якому випадку, власне, через такий діалог, через практичну співпрацю ми інтегруємося. І та співпраця, яка є на сьогодні, вона посилює національну безпеку України», – наголосив голова Громадської ліги «Україна-НАТО» Сергій Джердж .

Як він зазначив, сьогодні РФ докладає всіх зусиль, щоб утруднити об’єднання України з партнерами з інших країн, тож завдання України – протидіяти цьому.

Чинний керівник Міноборони генерал армії Степан Полторак готовий стати першим цивільним міністром оборони України, вийшовши на пенсію. Про це він сказав журналістам після засідання уряду.

“Має бути цивільний міністр, але хто він буде… Може, я вийду на пенсію і стану цивільним міністром, або хтось інший – це точно залежить не від мене”, – зауважив Полторак.

Він наголосив, що рішення щодо кандидатури міністра оборони ухвалює Президент.

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...