Хіти тижня. Навіщо Росія стягнула до окупованого Криму тисячі військових і авіацію

Маневри за участю ППО і Чорноморського флоту пройдуть також в Ростовській області та в Краснодарському краї Росії.

У окупованому Криму. Фото: Укрінформ.

У вівторок, 5 червня, в окупованому Криму стартували масштабні навчання російських військово-повітряних сил, протиповітряної оборони і Чорноморського флоту, через що на півострів прибули понад 6 тисяч військовослужбовців та сотня вертольотів і літаків. Про це повідомляє видання "Інтерфакс" з посиланням на Міністерство оборони РФ, передають Патріоти України.

Зокрема, у навчаннях беруть участь берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон", винищувачі Су-30СМ, бомбардувальники Су-34, системи ППО С-400 "Тріумф" і зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1".

Зазначається, що "за задумом навчань, кораблі і літаки умовного противника планували знищити стратегічно важливі об'єкти на території Криму". "Екіпажі розвідувальних літаків морської авіації ЧФ успішно впоралися з поставленим завданням і передали точні координати кораблів умовного супротивника на пункт управління розвідувально-ударними діями", – повідомили окупанти.

Окрім того, маневри за участю ППО і Чорноморського флоту пройдуть в Ростовській області та в Краснодарському краї Росії.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...