Хіти тижня. Навіть улюблений тип жінок вказано: Місія ОБСЄ на Донбасі потрапила в скандал зі зливом інформації спецслужбам РФ

Місія зараз налічує майже 1200 співробітників, серед яких чимало місцевих на посадах перекладачів, радників і адміністративного персоналу.

ОБСЄ на Донбасі. Фото: РБК.

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні потрапила в шпигунський скандал, оскільки внутрішні документи місії, ймовірно, потрапили в руки російських спецслужб. Про це йдеться в розслідуванні телепрограми FAKT німецького телеканалу ARD, передають Патріоти України.

Так, у розпорядженні німецьких журналістів опинилася копія цифрового носія, на якому збережені внутрішні звіти місії про події на окупованих територіях сходу України. Крім того, в ньому є дані про комунікації заступника голови СММ Александера Гуґа (Alexander Hug). Крім того, носій містить міні-досьє на членів місії. Там описані риси характеру, схильність до вживання алкоголю, фінансове становище, типи жінок, які їм подобаються тощо.

За даними розслідування FAKT, вся ця інформація була в розпорядженні працівника Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ. "Розслідування показує, що документи могли бути передані російським агентам від співробітника місії ОБСЄ", - вказують журналісти.

"Зараз ми не можемо сказати точно, що сталося. Нам потрібні подальші деталі", - сказав заступник голови СММ Александер Гуґ. Заступник глави місії додав, що СММ ОБСЄ серйозно сприймає будь-які загрози безпеці членів місії. В ОБСЄ, за його словами, перевірять цю ситуацію і вживуть необхідних заходів.

Посольство РФ в Берліні на запит журналістів відповіло, що надання інформації з цього питання - поза їхньою компетенцією. Близько 700 міжнародних спостерігачів задіяні зараз в місії ОБСЄ, яка працює в Україні з березня 2014 року. Загалом, місія налічує майже 1200 співробітників, серед яких чимало місцевих на посадах перекладачів, радників і адміністративного персоналу.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...