Хіти тижня. Не Філарет: Кого посилено просувають на предстоятеля автокефальної української церкви

Ні Банкова, ні Фанар начебто не бачать на чолі оновленої церкви в Україні двох старих суперників, котрі очолюють УПЦ-КП та УАПЦ

Митрополит УПЦ МП Симеон (Володимир Шостацький)

Очолити Українську православну церкву після отримання автокефалії начебто непогані шанси має вінницький митрополит Симеон (Шостацький). Його кандидатура, за інформацією видання Обозреватель», активно обговорюється представниками українського політикуму. Зокрема, уточнює видання, на Банковій активно просувають цього владику на пост Предстоятеля, зазначають Патріоти України.

Саме з цим, допускається, і пов'язані останні скандальні заяви керуючого справами УПЦ Московського патріархату, митрополита Антонія. Зокрема, цей промосковський церковний діяч заявив про наявність листа від Вселенського патріархату до УПЦ КП і УАПЦ, згідно з яким голови цих церков Філарет і Макарій нібито не можуть брати участь у виборах глави нової Української православної церкви.

"Є цікава інформація з кількох джерел про те, що є лист із Фанара (історичний район в Константинополі, де розташована резиденція Константинопольського патріарха - ред.), направлений і в так званий Київський патріархат, і в Автокефальну церкву, згідно з яким у виборах не можуть брати участь ані Філарет, ані Макарій", - заявив Антоній в інтерв'ю програмі "Право на віру" на каналі "Перший козацький", відео якого опубліковано на сайті УПЦ МП.

"Тому, мабуть, слова на недавній прес-конференції про те, що долю цих зборів повинен вирішити Фанар, виходять саме з цього. Тобто потрібно переконати все ж Фанар, щоб він цей свій принциповий підхід якимось чином скасував", - припустив Антоній. При цьому висловивши сподівання, що ніякого об’єднавчого собору не буде.

Раніше митрополит УПЦ Олександр Драбинко, котрий активно підтримує процес ініційований Вселенським патріархатом, і безумовно посвячений у хід підготовки об’єднавчого собору, заявляв, що оновлену Церкву в Україні має очолити людина середнього віку. Під цей опис ні очільник УПЦ-КП, ні УАПЦ не підпадають.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...