"Іудо, тебе чекає гілляка": Симеон розповів про образи від УПЦ МП

Митрополит вважає, що тих ієрархів МП, які не прийшли на собор, відштовхнув не страх перед неканонічністю, а вони злякалися за своє місце.
Митрополит Симеон. Фото: liga.net.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон в інтерв'ю theBabel розповів, що після його рішення приєднатися до Православної церкви в Україні його "обливають брудом" свої - священики УПЦ Московського патріархату, передають Патріоти України.

"Наприклад: "Іудо, тебе чекає гілляка". Хочу сказати одне: стільки зла, жовчі і ненависті я ще ніколи не бачив з боку архієреїв, священиків і віруючих Московського патріархату. Любов'ю там і не пахне, а де немає любові - там немає Бога", - розповів Симеон.
За його словами, після об'єднавчого собору його підтримали архієреї Київського патріархату і УАПЦ, подзвонив також і митрополит київський Єпіфаній зі словами: "Сьогодні ми всі служили і молилися за вас. Як ви там?".
"Я у наших людей уже просив вибачення за те, що двадцять років займався зомбуванням: [говорив про УПЦ КП, що її парафіяни -] "розкольники", "не хрещені, не вінчані". Людям важко. Ми ж їм говорили одне. А тепер їм треба сприйняти все зовсім по-іншому. Тим більше [МП] продовжує лякати своїх прихожан: "Тільки ви спасетесь, а вони підуть в пекло". Це сектантський підхід", - розповів Симеон, зазначивши, що ще до собору отримав інформацію, що Москва доручила провести чистку "націоналістів" серед священиків Московського патріархату.
Симеон вважає, що тих ієрархів МП, які не прийшли на собор, відштовхнув не страх перед неканонічністю, а вони злякалися за своє місце і свій трон.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...