Хіти тижня. "Не можна забувати про Київ": Генерал Лопата вважає, що окупанти планують масштабний удар

Екс-начальник Генерального штабу ЗСУ додав, що місцем атаки акресора може б бути будь-яка ділянка, де можна завдати максимальної поразки.

Фото: ОПК. Новини та аналітика.Дії противника на Світлодарській дузі і низці інших ділянок лінії розмежування на сході України покликані відвернути сили і засоби української армії від напрямку головного удару. Таку думку висловив генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Коментуючи останню активізацію в районі Світлодарської дуги, генерал визнав: "Перш за все, ця ділянка вигідна противнику для здійснення подібного роду провокацій. Вона вибирається не випадково - до цього підходять професійно". Він додав, що "цією ділянкою могла б бути будь-яка ділянка, де б можна було завдати максимальної поразки противнику".

"Протягом тривалого часу ми спостерігаємо, що саме на цих ділянках демонструється найбільша активність військ противника, але це не означає, що демонстрація цих устремлінь є основною метою", - підкреслив Лопата.

Він переконаний в тому, що "ця демонстрація відволікає сили і засоби Збройних Сил України, їхнє військове керівництво від справжніх намірів іншої сторони". "Відбиваючи удари на цих ділянках, ЗСУ мають готуватися до більш масштабних дій на інших ділянках", - попередив генерал.

За його оцінками, "найнебезпечнішим напрямом був і залишається маріупольський". Крім того, "не можна виключати і столицю України", оскільки "плани можуть бути набагато масштабнішими". "Їх цікавить, перш за все, вся Україна, а окремі дії на окремих ділянках - це не те".

"Ми повинні бути готові до того, що на всій лінії зіткнення з проросійськими сепаратистами можуть бути ті чи інші провокації, однак основний удар може бути в зовсім іншому напрямку. Ми повинні бути готові до протидії іншого масштабу", - переконаний Лопата.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: