Хіти тижня. Не тільки Янукович: Стало відомо, хто ще просив Путіна ввести війська до України

Нові подробиці оприлюднили в рамках провадження проти екс-президента України Віктора Януковича.

Віктор Янукович. Фото: ЖЖ

Крім біглого екс-президента Віктора Януковича, з проханням до президента РФ Володимира Путіна про введення військ до України звертався також колишній так званий прем'єр Криму Сергій Аксьонов. Про це заявив у середу на допиті в суді щодо державної зради Януковича колишній в.о. міністра закордонних справ, а тепер посол у Польщі Андрій Дещиця, повідомляють Патріоти України.

Він уточнив, що про це стало відомо на засіданнях Ради безпеки ООН на початку березня 2014 року. "На 1 березня ми знали про звернення Аксьонова, на 3 березня - уже про звернення Януковича. Це стало відомо на засіданнях Радбезу ООН", - сказав Дещиця.

Він також висловив думку, що відповідне звернення Януковича до Путіна було спробою виправдати агресію Росії у Криму.

Дещиця також вказав, що на засіданні Ради безпеки ООН 3 березня 2014 року, на якому звернення Януковича до президента Росії зачитав тодішній представник РФ в ООН Віталій Чуркін, ні у кого з учасників зборів не виникло сумнівів у тому, що РФ здійснила агресію проти України.

Нагадаємо, біглого екс-президента Віктора Януковича підозрюють у державній зраді, пособництві в умисних діях, вчинених із метою зміни кордонів території України, а також пособництво у веденні агресивної війни через його листи Путіну з проханням ввести війська до України.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...