Хіти тижня. "Не виноватый я!": Безлер дав свідчення слідчим з Нідерландів щодо збитого рейсу MH17

Терорист заявив, що тягач з установкою “Бук” навіть не проїжджав через Горлівку.

Терорист Безлер. Фото: соцмережі.

Колишній лідер угруповання бойовиків у Горлівці Донецької області Ігор Безлер, що зараз живе в анексованому Росією Криму, поспілкувався зі слідчими з Нідерландів, які представляли міжнародну слідчу групу у справі про катастрофу на Донбасі пасажирського Boeing. Про це повідомляє “Сьогодні” з посиланням на листування Безлера в соцмережах, передають Патріоти України.

Справжність аккаунта, з якого велася переписка, підтвердили його співрозмовники. У своїх свідченнях Ігор Безлер заявив про непричетність до катастрофи рейсу MH17. Він підкреслив, що тягач з установкою “Бук” не проїжджав через Горлівку, і назвав фейком опубліковану в мережі прослушку, де людина під його позивним (Біс) повідомляє про збитий літак.

При цьому Безлер визнав, що збивав українські військові літаки. В якості доказу своєї невинності колишній командир бойовиків посилається на свідків, у тому числі з числа українських військовополонених, які перебували у Горлівці в липні 2014 року. Їх також опитала міжнародна слідча група, розповіли джерела видання.

Координатор групи розслідувачів Bellingcat Ерік Толер називав Безлера важливим свідком у справі про збитий Boeing. Раніше в цьому році ССО прийняла рішення про те, що судовий процес над підозрюваними буде організовано в Нідерландах.

“ССД схиляється до того, щоб винні були покарані, і ця угода є прямим свідченням цього. У липні ми вирішили, що звинувачення будуть висуватися в Нідерландах з голландськими законами, але за активної підтримки і з боку світової спільноти. Зрештою це робиться в інтересах не тільки голландських жертв трагедії, але і всіх інших людей, загиблих в авіакатастрофі. Загибель 298 невинних людей не повинна залишитися безкарною”, – заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс (Bert Koenders).

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...