Хіти тижня. "Негри НАТО" вже близько! - "Гібриди" - можна панікувати: В Україну прибула 27-а піхотна бригада ЗС США

Це вже третя ротація американських військових інструкторів у рамках підготовки підрозділів Збройних сил України.

Фото: Укрінформ.Сьогодні, 22 листопада, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський район Львівської області) відбулася урочиста церемонія ротації американських військовослужбовців. 45-а піхотна бригада ЗС США зі штату Оклахома, яка впродовж останніх 10 місяців складала основу «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна» (JMTG-U), передала свої повноваження новоприбулим військовим інструкторам із Нью-Йорка, а саме бійцям 27-ї піхотної бригади ЗС США. Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK, передають Патріоти України.

Понад 300 військовослужбовців 45-ї піхотної бригади зі штату Оклахома згорнули свій бойовий стяг і найближчими днями відправляться додому у США. Впродовж десяти місяців ці американські військовики навчали українських колег веденню тактичного бою, індивідуальній підготовці армійців, роботі штабів та тактичній медицині. Відтепер цим займатимуться 250 військовослужбовців 27-ї бригади ЗС США, яка дислокується у місті Сиракузи, штат Нью-Йорк. Серед цих американських військових, які добровільно зголосились взяти участь у навчанні, є також двоє корінних українців: один сержант та один лейтенант.

Це вже третя ротація американських військових інструкторів у рамках підготовки підрозділів Збройних сил України за програмою «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна» (JMTG-U). За цей час було перепідготовлено вісім батальйонів ЗС України та три батальйони Національної гвардії України.

Американські військовослужбовці із Оклахоми говорять, що сьогодні для них радісний і сумний день. Адже вони повертаються додому, та за цей час уже встигли полюбити наш край і знайти багато друзів серед українців.

В офіційній церемонії взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, командувач Сухопутних військ США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес, заступник командувача Сухопутних військ США в Європі генерал-майор Джон Гронскі, командувач Командування підготовки СВ ЗС США в Європі бригадний генерал Антоніо Агуто, перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-лейтенант В’ячеслав Назаркін, начальник Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, генерал-лейтенант Павло Ткачук, та перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович відзначила, що у переддень Дня подяки, популярного американського свята, вона вдячна як українським військовим, які захищають свою країну та цінності демократії, так і американським військовослужбовцям.

«Наша співпраця ніколи не була такою важливою, як є зараз. Минуло чотири роки після Революції Гідності, та боротьба України за свій європейський вибір досі триває. Ми підтримуємо суверенітет України і її демократичні прагнення до змін. Сьогодні, у переддень Дня подяки, коли американці дякують за все те, що доброго випало на їхню долю, я, як посол США, вдячна військовослужбовцям України за те, що вони роблять, адже ви захищаєте не лише свою свободу, але й цінності світової демократії. Я також вдячна військовослужбовцям США за те, що вони допомагають вам у цьому. Ця співпраця є заради миру у регіоні і стратегічного партнерства між нашими двома державами», – розповіла Марі Йованович.

Місія 27-ї піхотної бригадної бойової групи ЗС США не змінюється і буде такою, як у 45-ї бригади до цього, тобто перепідготовка українських військовослужбовців під сучасні світові стандарти ведення бою.

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...