Хіти тижня. Незважаючи на тиск: Митрополит, який не підтримав постанову Синоду УПЦ МП

Митрополит Вінницький і Барський Симеон пояснив своє рішення тим, що не згоден з розривом євхаристійного спілкування з Константинополем.

Митрополит Вінницький Симеон. Фото: Православная Жизнь.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон не підписав постанову Собору УПЦ МП, передають Патріоти України.

Незважаючи на тиск, який чинили на нього інші ієрархи, митрополит Симеон пояснив своє рішення тим, що не згоден з розривом євхаристійного спілкування з Константинополем. Митрополит Симеон – єдиний з 83 учасників Собору Української православної церкви Московського патріархату не підписав постанову Синоду.

Йдеться про постанову Собору єпископів УПЦ МП, який відбувся 13 листопада в Києво-Печерській Лаврі. Його учасники назвали недійсним і неканонічним рішення Синоду Вселенського патріархату про визнання предстоятеля УПЦ КП Філарета та Української автокефальної православної церкви Макарія канонічними єпископами, а також відмовилися приєднуватися до єдиної церкви, оскільки вважає, що автокефалія Україні не потрібна.

Джерело: LB.ua

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...