Хіти тижня. "Ніякої половини островів Путін японцям не поверне": Портников розповів, що насправді замислили у Кремлі

За допомогою питання Курил російський президент намагається розсварити Японію та США.

Путін вигадав, як надурити Трампа? Фото: Рейтерс.

Президент Росії Володимир Путін готує проти глави США Дональда Трампа підлу провокацію, в якій буде замішане спірне питання приналежності Курильських островів. Про це розповів український журналіст і публіцист Віталій Портников, передають Патріоти України.

"Це - спецоперація, банальна спецоперація в дусі Путіна. Путін добре знає, яке важливе значення для Сіндзо Абе - як і для будь-якого іншого японського політика - має повернення островів. І він використовує тему повернення островів для того, щоб змусити Абе зробити якомога більше заяв, які могли б кинути тінь недовіри на японсько-американські відносини і розлютити Трампа. Ось, власне, і все, що йому потрібно. Тобто суть інформації в тому, що Абе нібито дав обіцянку не розміщувати на Курилах американські військові бази", - каже він.

За його словами, Путін розраховує на те, що президент США не буде розбиратися в суті питання, а "подивиться телевізор". "Питання в тому, який висновок з цього пінг-понгу зробить Трамп, який не читає доповідних записок, а дивиться телевізор, по якому обов'язково прозвучить новина про "обіцянку" Абе. Якщо Трамп почує цю новину і образиться на Абе, якщо японській стороні доведеться довго і нудно виправдовуватися перед американцями і пояснювати, навіщо це все - значить, у Путіна все вийшло.

Якщо Трамп нічого не помітить - значить, Путін продовжить працювати з Абе під час наступних зустрічей, щоб домогтися аналогічних заяв. Але ніякої половини островів він нікому не поверне і ніхто половину островів у нього не візьме. І ніякий мирний договір підписаний не буде. До повної відмови однієї зі сторін від Курильських островів нічого не зміниться", - додає Портников.

Джерело: Апостроф

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...