Хіти тижня. Ніж + ніж = ножиці: Політолог розповів про змову США та Китая проти Росії

Останнім часом йде дуже серйозне зближення позицій Китаю і США з корейської проблеми.​

Андрій Піонтковський. Фото: Радіо Свобода.

Сполучені Штати і Китай ведуть серйозну роботу над спільним рішенням північнокорейської проблеми, що може перешкодити планам Росії, яка проявляє інтерес до КНДР. Про це в інтерв'ю виданню Kasparov.ru заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

«Не секрет, что все последние успехи «талантливых северокорейских ученых» были достигнуты благодаря помощи Кремля. И теперь Путин по той же модели снова пытается навязать себя в качестве миротворца для организации переговоров с Северной Кореей», — говорить він.

За його словами, Путін може поїхати в КНДР і домовитися про прямі переговори «между своим другом Ыном и своим другом Дональдом». «Но Путин не учитывает, что все эти ходы уже просчитаны в Вашингтоне, и там прекрасно понимают, кто стоит за ядерной программой КНДР», — сказав Піонтковський.

Він стверджує, що останнім часом йде дуже серйозне зближення позицій Китаю і США з корейської проблеми. «Вместе Китай и США технологически могут организовать смену режима в КНДР. К власти в таком случае придет какая-то коммунистическая фракция, полностью контролируемая Пекином, и новое правительство откажется от ядерного проекта. Так что в услугах Путина в Вашингтоне никто не нуждается. Но он об этом пока еще не знает», — стверджує експерт.

Піонтковський стверджує, що на можливу співпрацю США і Китаю з цього питання вказує ряд ознак: «Во-первых, еще во время официального визита Си Цзиньпина в США военные эксперты Китая и Соединенных Штатов провели совещание по вопросам безопасности ядерных объектов в случае падения режима Ына. Во-вторых, 2 декабря в Пентагоне состоялся китайско-американский семинар военных экспертов по изучению опыта Карибского кризиса».

Крім того, каже політолог, в останні дні була запущена гаряча лінія зв'язку між Пентагоном і Міністерством оборони Китаю. «Все это говорит о том, что Китай и США, по-видимому, взяли решение этой проблемы в свои руки», — впевнений експерт.

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу – російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...