Хіти тижня. Ніж у спину: США готують велику партію універсальних військових всюдиходів для ЗСУ, - посол України

Комітет з питань асигнувань Сенату США затвердив проект закону, яким, зокрема, передбачається збільшення допомоги Україні на оборонні цілі в 2018 році.

Валерій Чалий. Фото: Укрінформ.

США планують поставку в Україну великої партії автомобілів Hummer. Про це повідомив посол України в Вашингтоні Валерій Чалий в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

«Зараз, я можу це сказати, планується поставка, велика поставка автомобілів, нових автомобілів, якісних. В тому числі, медичних», - розповів посол. Чалий також повідомив, що у Вашингтоні пройшла дискусія між експертами, які запропонували говорити про постачання Україні «оборонної зброї». Однак, як зазначив посол, таке формулювання має на увазі надання протитанкового, протимінного озброєння, засобів комунікації і радарів.
Говорячи про надання летального зброї, Чалий нагадав, що це рішення приймає президент США Дональд Трамп, а підтримка Пентагону в цьому питанні вже є. «Я думаю, що найближчим часом ми знайдемо включення вже в законодавчу базу Конгресу конкретизації таких видів поставок», - додав він.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...