Хіти тижня. Новий танк, бойовий літак, оперативно-тактичний комплекс: Кабмін схвалив основні напрями розвитку озброєння

Уряд доручив усім силовим органам та держконцерну “Укроборонпром” врахувати зазначені напрямки під час підготовки та реалізації доктрин, концепцій, стратегій, програм і планів.

Ілюстрація:http://milnavigator.com.ua

Кабінет міністрів України схвалив основні напрями розвитку озброєнь та військової техніки на довгостроковий період. Про це пише Zn.ua, передають Патріоти України.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну. Глава уряду Володимир Гройсман зачитав рішення серед присутніх на засіданні без обговорення.

Згідно з проектом рішення, розробка основних напрямків озброєння та техніки на довгостроковий період сприятиме визначенню необхідних складових перспективної системи озброєння ЗСУ та інших збройних формувань сектору безпеки і оборони.

Документ передбачає, що розвиток системи озброєння в довгостроковій перспективі буде ґрунтуватися на загальносвітових тенденціях розвитку озброєння: розвиток сучасних засобів розвідки, зв’язку і захисту інформації, автоматизованого управління; роботизованих, автономних та дистанційно керованих зразків озброєння і техніки.

До основних напрямків розвитку також віднесені розвиток високотехнологічних, високоточних засобів ураження у складі розвідувально-ударних систем (у т. ч. – великої дальності), сучасних систем та засобів радіоелектронної боротьби, протидія технічній розвідки і високоточній зброї, а також засобів боротьби в інформаційному просторі.

У довгостроковій перспективі планується перевести на стандарт НАТО танкові гармати, автомати заряджання та боєприпаси. Передбачено створення оперативно-тактичного комплексу та його серійне виробництво для ЗСУ, а також розробка і виробництво танка нового покоління з виносним озброєнням і розміщенням екіпажу в броньованій капсулі корпусу.

Документ передбачає також оновлення парку літаків тактичної авіації через розробку в кооперації з країнами-партнерами багатоцільових бойових літаків на рівні покоління 4+. Планується також виробництво легких вертольотів і малих підводних човнів, а також розробка малого патрульного літака для ВМС.

Уряд доручив усім силовим органам та держконцерну “Укроборонпром” врахувати зазначені напрямки під час підготовки та реалізації доктрин, концепцій, стратегій, програм і планів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...