Хіти тижня. Ну, Х*йло ж, чого ще чекали? Путін підло обдурив віце-канцлера Німеччини - ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін у вересні 2016 року пообіцяв віце-канцлеру Німеччини Зігмару Габріелю, що турбіни Siemens не опиняться в Криму.

Володимир Путін

Про це пише Wirtschaftswoche з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Зустріч відбулася в Москві, в ній також брав участь посол Німеччини в Росії Рюдігер фон Фріч. Слова президента передали керівництву Siemens, а ті, як пише видання, вирішили повірити президенту на слово.

У міністерстві економіки Німеччини не підтвердили і не спростували цю інформацію.

На початку липня Reuters дізналося про постачання до Криму газових турбін Siemens в обхід санкцій. На півострів поставили всі чотири газові турбіни, які спочатку закуповувалися для Тамані, повідомили в компанії. При цьому в контракті було прописано, що турбіни не повинні поставлятися в Крим.

Як писало Reuters, запуск турбін на півострові стане випробуванням для російських фахівців, так як ще жодна російська компанія не робила цього без участі самого виробника.

Siemens подала позов проти компанії «Технопромекспорт», яка займається будівництвом ТЕС на півострові, зажадавши припинення поставок обладнання в Крим і повернення вже відправлених туди турбін.

Через скандал в компанії пообіцяли переглянути бізнес в Росії. У Siemens пізніше вирішили відмовитися від співпраці з російськими держкомпаніями і розірвати з ними контракти. Як заявив заступник міністра енергетики Андрій Черезов, цей крок не вплине на плани запустити ТЕС в Криму.

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...