Хіти тижня. Обрано нового голову Верховного суду України: Все, що про неї відомо

Фото: ФБ

Головою нового Верховного Суду стала суддя Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду Валентина Данишевська, повідомляють Патріоти України.

Валентина Іванівна Данишевська народилася в Запоріжжі в 1957 році. Освіту юриста отримала в Одеському державному університеті ім. І.Мечникова, який закінчила в 1983 році.

У 1990-ті роки проходила навчання у США і Німеччині. Право на заняття адвокатською діяльністю отримала в 2003 році.

Під час конкурсу до Верховного Суду Данишевська розповідала, що має різнобічний досвід у юридичній сфері і раніше працювала суддею Арбітражного суду Запорізької області. У 2001 році вона пішла з суду на посаду директора благодійної організації "Центр комерційного права".

У 2015 році була обрана до складу громадської ради при Міністерстві юстиції України. Була суддею постійно чинного третейського суду при Асоціації українських банків.

Також Данишевська займалася розробкою одного з варіантів господарського процесуального кодексу, який, так і не був ухвалений. Має досвід законодавчої роботи.

Згідно з даними декларації судді за 2016 рік, Валентина Данишевська заробила понад 1,62 млн грн. Суддя задекларувала 673 тис. Грн на банківських рахунках, і ще 50 тис. грн 50 тис. євро, і 5 тис. дол. готівкою.

Крім того Данишевська спільно з чоловіком виявилася власницею трьох квартир у Києві сумарною площею 154,7 кв. м. Також у власності голови Верховного Суду перебувають 50% земельної ділянки площею 430 кв. м.

Не все так просто! Обіцяну зброю Україна отримає лише влітку чи навіть пізніше, - NYT

неділя, 5 травень 2024, 7:24

Після схвалення нової програми американської військової допомоги Україна вже отримала кілька термінових поставок зброї, але із наступними партіями можуть виникнути затримки. За даними видання, минулої неділі Україна отримала партію протитанкових засобі...

Таких технологій нема у Китаю, тим більше у Росії: Американський F-16 під управлінням ШІ успішно провів учбовий бій з пілотованим візаві

неділя, 5 травень 2024, 7:15

У США винищувач F-16 здійснив політ під управлінням штучного інтелекту. У цей час в кабіні перебував міністр повітряних сил США Френк Кендалл. Про це у суботу, 4 травня, повідомило Associated Press. . Зазначається, що ШІ не просто керував літаком, а ...