Хіти тижня. Окупанти почали масово позбавляти кримчан громадянства Росії

У Криму українців, які після анексії в 2014 році отримали громадянство Росії, тепер буквально "викидають".

Як з'ясувалося, на анексованому півострові вже давно працює відповідна комісія, - йдеться у матеріалі "Комсомольської правди", передають Патріоти України.

Представниця ФСБ так пояснила ситуацію: "Специфіка України в тому, що там не потрібна була прописка: ні роботодавці її не вимагали, ні міліція, тому люди з Харкова, Вінниці десятиліттями жили в Криму без всякого оформлення, і це було нормально. І раптом - Росія! А у цих людей дружини тут, все життя. Щоб не ображати їх, прийняли закон: у громадянство приймають всіх, хто постійно проживав на півострові на 18 березня 2014 року, тобто, на момент Референдуму, але що таке "постійно проживав", ніхто не знав! Люди понесли нам все, що якось підтверджує їхній зв'язок з Кримом: квитанції по оплаті за квартиру, довідки, що лікували тут зуби...".

Зазначається, що ті, кому не вдалося відстояти свої права, живуть в Криму на правах іноземців: на роботу їх не беруть, квартири не здають.

При цьому без громадянства залишилася велика кількість переселенців з Донбасу. Їхню проблему також ніхто не вирішує.

Так звані кримські чиновники заперечують масовість цього явища, пояснюючи цю проблему помилками в документах.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....