Хіти тижня. "Окуповані території навічно перейдуть під контроль РФ": Політолог вказав на головний промах України та ЄС

Якщо порівнювати політичну ситуацію з програвачем, то на платівці "Росія-Україна й світ" голка вскочила в канавку й грає на місці. Тому "політична експертиза" стає не такою живою, все повторюється й стає нецікавим для обговорення.

Василь Лаптійчук

Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Василь Лаптійчук, передають Патріоти України.

"А щодо відомої проблеми, то:

- РФ сама не "розвалиться". Тим більше, цього не дадуть зробити ЄС і НАТО, бо не хочуть ані ризику поставок енергоносіїв, ані збільшення КНР, ані виходу ядерної зброї з-під контролю Москви. Внутрішніх природних ресурсів росіянам, навіть за умов ізоляції, вистачить на віки. Просто, будуть бідніші й зліші (на Україну).

- ЄС і США намагатимуться не допустити збройного опору України агресорові (власне, війни), бо це може призвести до проблем, уже перерахованих, плюс українські АЕС, газогони в ЄС і очікувані мільйони біженців. Тому навіть "Джавеліни" США наказали тримати десь під Карпатами.

- США і ЄС, звичайно, хочуть покарати Росію, але в спосіб, який не загрожує її існуванню, тож головний тиск буде спрямовано на Київ, аби змусити українців (після Криму) визнати капітуляцію і на Донбасі ("Мінські домовленості" мали б бути імплементовані в нац. законодавство й виконані).

- За збереження існуючої ситуації, окуповані території упевнено й, можливо, навічно перейдуть під контроль РФ. У тому чи іншому вигляді. І це, вірогідно, для України, де "незмінно мудрий" незмінно висуває в лідери ненажерливе лайно, було б не найгіршим сценарієм."

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...